Od mala jsem byla vedená k různým sportům a tak jsem neřešila problémy s váhou, dokud se mi na jednom z tréninků nestal úraz. Ten mne donutil...
Zeleninový salát s tuňákem
15 minut | snadné | 1 porce | 1685 kJ |
Ingredience:
100 g salátové okurky
2 ks rajčat
2 ks menší cibule
2 ks vejce
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
1 ks papriky (žlutá nebo červená)
1 ks salát lollo rosso
1 ks salát lollo bianco (možné nahradit i ledovým salátem)
sůl, pepř, olivový olej, sterilovaná kukuřice (2 – 3 lžíce)
Příprava:
Nejdříve ze všeho uvaříme vejce natvrdo. Poté jej oloupeme a rozdělíme na čtvrtiny.
Následně oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka. Rajčata a okurky po umytí také nakrájíme na kolečka. Papriku nejdříve zbavíme semínek uvnitř a následně rozřízneme podélně na proužky.
Tuňáka necháme trošku odkapat od nálevu, ve kterém se nachází.
Ze salátů (popřípadě ledového salátu) nejdříve odstraníme vrchní listy, které většinou bývají pomačkané a zvadlé. Čerstvé listy otrháme na menší kousky.
Na talíř nejdříve vložíme kousky salátu, nakrájená rajčata, okurky a proužky papriky. Tuňáka můžeme rozdrolit po celém talíři a následně rozložíme kousky vajec (viz. obrázek).
Následně můžeme posypat kukuřicí a krájenou cibulí dle Vaší chutě.
Doporučujeme konzumovat s čerstvou bagetou.