Před rokem jsem úplně náhodou narazila na stránky Centra výživy a zdraví. Neslibovali zázraky, jen reálnou šanci udělat něco se svým zdravím....
Maso na jehle, vařený brambor
20 minut | středně obtížné | 1 porce | 1277 kJ |
Ingredience:
180 g brambor
50 g žluté papriky
50 g červené papriky
50 g zelené papriky
40 g vepřového masa (nejlépe panenka)
40 g krůtích prs
5 g olivového oleje
sůl, pepř, červená paprika
Příprava:
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky. Papriky zbavíme jader a také nakrájíme na kousky, které střídavě s masem napichujeme na grilovací jehlu. V olivovém oleji rozmícháme sůl, pepř, červenou papriku a potřeme připravené špízy. Špízy položíme na teflonovou pánev a orestujeme, pak je vložíme do připraveného pekáčku. Špízy pečeme v troubě při 200 stupních do měkka, při pečení otáčíme :)
Vhodné přílohy:
Podáváme s vařeným bramborem.