Poměrně dlouho jsem se nemohl zbavit své nadváhy, spíše velké obezity. Lhal bych, kdybych řekl, že mě to netížilo a zdravotně neomezovalo. Váha se...
Houbové rizoto
20 minut | snadné | 1 porce | 1834 kJ |
Ingredience:
250 g hub lesních nebo žampiónů
200 ml netučného zeleninovo-masového vývaru
50 g rýže nejlépe natural nebo bio basmati
30 g cibule
25 g strouhaného sýra 30% t. v s.
7 g olivového oleje
stroužek česneku, sůl, pepř, kmín, citrónová šťáva
Příprava:
V hrnci orestujme na olivovém oleji nakrájenou cibuli a česnek, přisypeme rýži a obalíme tak každé zrníčko. Přilijeme 2/3 vývaru a přivedeme k varu. Osolíme a opepříme, přikryjeme poklicí a na mírném plameni vaříme asi čtvrt hodiny. Podle potřeby přilijeme zbytek vývaru. Mezitím v pánvi na oleji podusíme houby. Osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Přesuneme je k rýži, přidáme zhruba polovinu eidamu, zamícháme a pod pokličkou necháme ještě deset minut dusit. Podáváme okamžitě, posypané zbývajícím sýrem.